Tisdag 12 januari

7.40
Idag drar skolan igång igen efter jullovet!
Barnen äter frukost och har packat sina väskor, skönt att rutinerna kommer igång igen. Våffelfrukost ville dem ha så det fick det bli 😊 all snö har nästan smält bort för att det regnade igår, synd men förhoppningsvis kommer det mer snö. Allt vi byggde på baksidan är ju bara slask nu 😔

Jag kontaktade Abras fiollärare igår då Abra har bestämt sig för att slutasxs peka fiol. Tråkigt men hon tyckte inte att det va så kul.
Så i morgon eftermiddag får vi åka till Gislaved och lämna in fiolen till musikskolan igen. Kanske hittar hon en annan hobby som passar henne bättre 😊

8.25 
Barnen är nu i skolan, jag dricker kaffe i lugn o ro och läser nyheterna 😛
Inväntar att gubben och sonen ska vakna. Så tyst och tomt att sitta vaken ensam 🙈

11.02
Maxi och jag har tittat på Daniel tiger och ätit frukost. Andy vaknade för 10 minuter sen men ska hämta ett tält så han stack lika fort som han hade öppnat ögonen. Vad ska jag o lille plutten hitta på nu då. Frågade om han ville gå ut eller ut o åka vagn men de va ett tvärt nej 😂😂❤️
Vred till mitt knä i Lördags så i söndags och igår hade jag rätt ont, har lite ont idag oxå så får nog vila knät idag med. Hoppas det år över fort. 


7 Januari

 
11.34 Hejsan allihopa och gott nytt år på er! Tänkte jag skulle uppdatera lite om desserten från nyår.
 
Vit kladdkaka med hallonsås, Citronkräm, minimarängen och choklad! 
 
Vit kladdkaka :
2 ägg
2 dl socker 
100g margarin 
100 g vit blockchoklad ( ta ingen "billig" som tex Icas egna) 
2,5 dl vetemjöl 
2 tsk vaniljsocker 
Florsocker till pudrig om så önskas 
 
1. Sätt ugnen på 200 grader. 
2. Vispa ägg och socker poröst 
3. Smält smöret och blanda ner chokladen tills drt smält. 
4. Blanda chokladsmeten med ägg smeten. 
5. Tillsätt mjöl och vaniljsocker. 
6. Bröa formen, jag brukar använda mig av kokos. 
7. Höll smeten i formen, gräddas i mitten av ugnen ca 15 min. Kakan brukar vara rätt kladdig men den drar ihop sig lite när den svalnar. Kakan är godast kall. 
 
Hallonsås:
Koka upp hallon och sila bort kärnorna. Tillsätt socker efter smak. Jag brukar gilla att den är lite sur då kakan är rätt söt. 
 
Minimaränger.
 
Vispa 2 äggvitor med 1,5 dl strösocker.
Vispa till stort vitt skum. Häll i 5 droppar ättiksprit, vispa lite till. Sprinta ut på bakplåtspapper och grädda i nedre delen av ugnen ca 45 min. Marängerna kan stå och vila i ugnen efter att du stängt av den. 
 
Citronkräm 
3 ägg
2 dl socker 
100g smör 
2 citroner 
 
Blanda äggen, sockret och saften av 2 citroner i en kastrull. Ha på medelhög värme. Rör i kastrullen då och då tills krämen tjocknar lite. Den ska inte koka. Ta av kastrullen från plattan och i med smöret. Rör tills smöret har smält och blir en jämn kräm. Jag brukar tillsätta någon droppe gul karamellfärg så den blir riktigt gul och fin.  Låt svalna i kylen 2-3 timmar. 
 
 
Lägg upp snyggt på ett fat när kakan svalnat och sen är det bara servera och äta. Jag gjorde små hittepå dekorationer av blockchoklad, använde mig även av lite mariekexsmulor i botten av tallriken. 
 
 
Caspian fyllde 8 i Tisdags, han fick nya möbler, nya lampor, nya tavlor osv.. Målade även en fondvägg i hans nya rum som blev såå fin. Han va supernöjd! Blev lite tårta och firande här under dagen. 
 
Idag händer inte så mkt, tvättid klockan 14.00 
 
Ha en bra dag alla! 

16.00
Varit själv med barnen sen 10.15, är fortfarande ensam med barnen. 
Abra är med Isabelle, Maxi sover och Caspian tittar på film. Så jag tvättar... Gud så tråkigt 😛
 


RSS 2.0